Køreprøve og teoriprøve beståelsesprocenter

Gennemsnitlige beståede køreprøver og teoriprøver

Kilde: Taxa 4x35

Procentdel beståede køreprøver

Kilde: Taxa 4x35

Procentdel beståede teoriprøver

Kilde: Taxa 4x35

Procentdel beståede teoriprøver og køreprøver på landsplan

Kilde: Taxa 4x35

Om undersøgelsen

Søjlediagrammerne er baseret på data fra Færdselsstyrelsen fra hele 2023. Data viser hvor stor en procentdel af køreprøver og teoriprøver blev bestået i de 10 prøvekredse.

Køreprøver

Midtsjælland, København og Nordsjælland er de kredse, der klarer sig værst til køreprøverne, hvor beståelsesprocenten er under 65,5%. Det tegner et billede af, at Sjælland generelt ligger under Jylland når det kommer til køreprøver. Herimod er Østjylland og Syd- og Sønderjylland dem, der klarer sig bedst med en beståelsesprocent over 80% – hvilket er mere end 20 procentpoint bedre end Midtsjælland og København. Faktisk ligger Østjylland mere end 26% bedre end København

Teoriprøver

København + Midtsjælland ligger sidst med beståelsesprocenter under 65%, igen tegner der sig et billede af at Sjælland indtager de dårligste pladser. Herimod ligger Østjylland og Syd- og Sønderjylland i top med beståelsesprocenter over 68,6%, hvilket er mere end 5 procentpoint over sidstepladsen.

Konklusion

Østjylland indtager en førsteplads på både køreprøver og teoriprøver, hvilket gør dem til klare vindere. De er tæt fulgt af Syd- og Sønderjylland, der indtager en andenplads på begge punkter også. København og Midtsjælland er dem der klart har klaret sig værst på tværs af køreprøver og teoriprøver (gennemsnit) hvor de ligger langt under de næste i rækken som er Nordsjælland.