Køreprøve og teoriprøve beståelsesprocenter

Gennemsnitlige beståede køreprøver og teoriprøver

Kilde: TAXA 4x35

Procentdel beståede køreprøver

Kilde: TAXA 4x35

Procentdel beståede teoriprøver

Kilde: TAXA 4x35

Procentdel beståede teoriprøver og køreprøver på landsplan

Kilde: TAXA 4x35

Om undersøgelsen

Søjlediagrammerne er baseret på data fra Færdselsstyrelsen fra uge 1-12 i 2023. Data viser hvor stor en procentdel af køreprøver og teoriprøver blev bestået i de 10 prøvekredse.

Køreprøver

Midtsjælland, København og Nordsjælland er de kredse, der klarer sig værst til køreprøverne, hvor beståelsesprocenten er under 61%. Det tegner et billede af, at Sjælland generelt ligger under Jylland når det kommer til køreprøver. Herimod er Østjylland og Syd- og Sønderjylland dem, der klarer sig bedst med en beståelsesprocent over 74% – hvilket er mere end 20 procentpoint bedre end Midtsjælland og København.

Teoriprøver

København + Sydsjælland og Lolland Falster ligger sidst med beståelsesprocenter under 62%, igen tegner der sig et billede af at Sjælland indtager de dårligste pladser. Herimod ligger Østjylland og Syd- og Sønderjylland i top med beståelsesprocenter over 67%, hvilket er 5 procentpoint over sidstepladsen.

Konklusion

Syd- og Sønderjylland indtager en førsteplads på både køreprøver og teoriprøver, hvilket gør dem til klare vindere. De er tæt fulgt af Østjylland, der indtager en andenplads på begge punkter også. København og Midtsjælland er dem der klart har klaret sig værst på tværs af køreprøver og teoriprøver (gennemsnit) hvor de ligger næsten 5 procentpoint under de næste i rækken som er Nordsjælland.